Prof. univ. dr. Mihai Anitei

01_interviu2Seriozitatea și exigența ar putea fi caracteristicile pe care le observi repede la Mihai Aniței. Deși destul de sever cu studenții săi, prof.univ.dr. Mihai Aniței te poate surprinde cu implicarea și pasiunea cu care își exercită profesiunea de dascăl.

Cu peste 40 de ani de experiență în domeniul psihologiei aplicate, Mihai Aniței a fost și este un deschizător de drumuri pe meleagurile acestei științe la rang de artă. Absolvent al Facultății de Filosofie, Secția Psihologie a Universității din București (1974), Mihai Aniței și-a început cariera profesională ca Șef al Laboratorului de Psihologie Industrială al Întreprinderii Aversa București, prin înființarea, dotarea și organizarea activității acestui laborator. Continuându-și menirea pe calea psihologiei aplicate, din 1979 Mihai Aniței își îmbogățește experiența profesională ca adjunct al Șefului Laboratorului de Psihologie Aeronautică al Centrului de Medicină Aeronautică București. Descoperindu-și dragostea pentru latura sa pedagogică, din anul 1991 până în prezent, Mihai Aniței își definitivează drumul profesional în instituția pe care cu ani în urmă a absolvit-o, devenind pe rând lector universitar (1991), conferențiar (2000), profesor universitar (2007) și doctor în psihologie (2006), susținând aici numeroase activități didactice și științifice.

Împletind bogata sa experiență profesională cu darul scrisului, Mihai Aniței este autorul a peste 20 de volume (autor unic, coordonator) și a peste 100 de articole publicate în volume și publicații ale numeroaselor manifestări științifice pe care le-a organizat sau la care a participat.

Fiind un înfocat susținător al psihologiei în România, din anul 2009 Mihai Aniței se află la cârma conducerii Colegiului Psihologilor din România, forul suprem al tuturor psihologilor și instituțiilor care au psihologia ca obiect principal de activitate, având în această funcție rezultate remarcabile.

Asociația Română de Psihoterapie Integrativă (ARPI) are deosebita onoare să îl aibe în cadrul colectivului de formatori și supervizori pe prof.univ.dr. Mihai Aniței, profesor invitat pe domeniile psihologiei aplicate și a designului experimental, din anul 2013.

Lasă un comentariu

Jurnal de psihoterapie integrativă