PREOT LECTOR UNIV. DR. IONUT VLADESCU – REDACTOR (OCT. 2014 – PREZENT)

ionutelExista un mare interes intre Teologie si Psihologie. Teologia il cauta si il aduce pe Dumnezeu in sufletul tau,iar psihologia il confirma prin simtire. Arta de a fi psiholog nu se invata, ci se traieste si se experimenteaza, deoarece nu exista un complex de canoane care sa-ti dea cheia misterelor psihice, a structurilor diferentiale ale vietii sufletesti. Nu esti un psiholog bun daca tu insuti nu esti un subiect de studiat, daca materialul psihic nu ofera zilnic o complexitate si un inedit, care sa excite curiozitatea ta continua. Nu te poti initia in misterul altuia daca tu insuti n-ai un mister in care sa te initiezi.

Credinţa şi viaţa religioasă influenţează şi uneori domină întreaga activitate a credincioşilor.Prin tot ce face, un credincios, ţine seama de voinţa lui Dumnezeu. Viaţa religioasă cuprinde credinţa şi manifestarea acesteia prin religie.Diferitele discipline religiologice studiază din perspective variate aspecte ale vieţii religioase. Psihologia este preocupată de modul în care Dumnezeu (cele sfinte) există în viaţa credincioşilor.Psihologia participă la modelarea conştiinţei morale contemporane, participă la construirea unei imagini despre om caracteristică unei societăţi la un anumit moment al istoriei, imaginea despre om pe care psihologia o construieşte are un impact ideologic asupra societăţii şi culturii.

Limbajul psihologiei ştiinţifice poate fi transfigurat, exorcizat şi îmbrăcat în Hristos, şi astfel să se descopere o nouă dimensiune a comunicării,comuniunii, în ideofluxul gândirii contemporane

Date de contact:

Telefon: 0723861355
E- mail: ionut772002@yahoo.com
Blog: https://ionutvladescu.wordpress.com/tag/ionut-vladescu/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Jurnal de psihoterapie integrativă

%d blogeri au apreciat: