Psih. Alexandrina-Daniela Serban – Redactor (martie 2014-prezent))

serbanPrimii mei ani de profesie au fost dedicaţi copiilor. Nu eram departe de vârsta lor şi de aceea „to’aşa învăţătoare” părea mai degrabă o formulă inventată pentru alţii decât pentru mine. De acolo, de la catedra pe care am iubit-o şi pe care am respectat-o, am trecut uşor către ceea ce se numea atunci „consiliere psihopedagogică”.
Dintr-o încăpere de 3/3, pe care la început o puteai numi oricum, numai „cabinet de consiliere” nu, am făcut, în mai puţin de două luni, cu sprijinul unor oameni cărora le port recunoştinţă şi o amintire frumoasă, un loc în care copiii, părinţii şi colegii mei profesori au învăţat să facă diferenţa între „psiholog” si „psihiatru”. Şi să aibă încredere.
Am părăsit şcoala pentru o poziţie în Ministerul Educaţiei, în perioada programului Phare. Am crezut sincer că pot schimba lucruri. Nu era, însă, acela locul din care eu să pot face asta, aşa încât m-am întors la educaţia făcută „cu mâna mea”. Educaţia non-formală. De aici a fost un pas uşor către educaţia adulţilor. Ne-am plăcut unii pe alţii şi fac şi astăzi acelaşi lucru cu pasiunea de la început.
Nostalgia cabinetului meu mic, luminos şi cald a rămas neschimbată. Când am aflat despre Asociaţia Română de Psihoterapie Integrativă şi despre formările pe care le organizează în sistem româno-britanic, nu numai că nu am ezitat să mă înscriu în această şcoală, dar a început să-mi fie foarte limpede ce vreau cu toată forţa de acum înainte.
Voi deveni psihoterapeut. Adică nu voi face decât să adaug în mod fericit peste ceea ce sunt, ceea ce am învăţat în ultimii doi ani şi tot ce se va aduna în ştiinţa şi emoţiile mele de acum încolo.

În rest…mă emoţionează frumuseţea copilăriei, forţa tinereţii şi impetuozitatea maturităţii.
Îmi acordez în fiecare dimineaţă sufletul la armoniile vieţii pe care o iubesc atât de mult. Uneori cheia Sol se mută pe altă treaptă, fără voia mea. Noroc că mai am amintiri despre oameni, locuri şi fapte. Dintre valorile pe care le preţuiesc de când am început să mă ştiu, iertarea este cel mai aproape de mine. Şi recunoştinţa.

Şi voi scrie. Cu toată dragostea de care sunt în stare.
Date de contact:
Telefon: 0736622462
E-mail: dania_lex@yahoo.com
Blog: http://danielaserban.blogspot.com

Lasă un comentariu

Jurnal de psihoterapie integrativă