Psih. Claudia Patarlageanu – Redactor (martie 2014-prezent))

DSCN4490Sunt psiholog și-mi desfășor activitatea de 15 ani în sfera protecției sociale. Am lucrat cu copiii din Centrul de Plasament ”Sf. Andrei” timp de 5 ani iar apoi cu copiii din Centrul de zi (program tip creșă) până în prezent. De la începutul activității mele ca și psiholog, în paralel am lucrat cu cuplurile defavorizate mamă-copil cazate în Centrul Maternal ce-și desfașoară activitatea în aceeași incintă. Activitatea mea a constat în evaluarea copiilor și implementarea programelor de recuperare sau educare alcătuite împreună cu echipa pluridisciplinară. Totodată, consilierea psihologică atât a mamelor cât și a copiilor, a fost partea principală a activității mele zilnice. Pe lângă experiența acumulată la locul de muncă, am simțit nevoia formării și dezvoltării personale continue și am urmat o serie de cursuri ce au corespuns nevoilor mele la momentul respectiv:
– ”Consiliere și Sfătuire Psihologică” organizat de Centrul național de perfecționare a cadrelor medicale, farmaciștilor, asistentelor medicale și a altor persoane cu studii superioare susținut de dr. Prof. Oancea.
– ”Managementul resurselor umane” (Centrul de formare si perfectionare Perfect Service si Centrul de dezvoltare a resurselor umane Psihotech).
– Initiere in Qigong (Lin Kai Ting)
– Curs tehnician maseur – Centrul de formare si reconversie profesională
– Prevenirea infectiei cu HIV/SIDA si a consumului de droguri in Centrele de Plasament (ARAS-DGASPC, prin programul „Combaterea HIV/SIDA – un raspuns cuprinzator coordonat multisectorial in România”
– Elemente de dezvoltarea copilului („Centrul de Plasament Sf. Andrei”)
– Masajul sugarului („Centrului de Plasament Sf. Andrei”)
Pe lângă acestea, mi-am susținut masteratul în ”Psihologia sportului de performanță”, organizat de Universitatea Bacău în cadrul Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății.
Ca și activitate suplimentară am colaborat cu Revista Taifasuri începând cu anul 2009 până la sfârșitul anului trecut, publicând 118 articole abordând diverse subiecte legate de Psihologia Copilului și Adolescentului.
În prezent, sunt la sfârșitul primilor doi ani de formare în Psihoterapie integrativă.

Date de contact:
Telefon: 0731647804
E-mail: claudiatac2000@yahoo.com

Lasă un comentariu

Jurnal de psihoterapie integrativă