Psih. Elena Carmen Tuca – Redactor Coordonator (2011-prezent)

editorialPovestea mea de iubire cu psihologia, implicit cu psihoterapia, a inceput cand aveam 10 ani. Tocmai vazusem un film al carui actrita principala avea numele meu, Elena, si care fusese angajata sa lucreze cu un copil a carui mama tocmai murise. Frumusetea actritei si felul bland si cald in care se comporta cu baietelul, m-a determinat sa vreau sa fiu si eu psihoterapeut la randul meu.
Asa ca, am inceput sa aprofundez psihologia inca din perioada liceului, apoi am absolvit Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii „Al.I.Cuza”, Iasi (2009), iar in perioada 2010-2012 am urmat cursurile de Formare de baza in Psihoterapia Integrativa, cursuri organizate de catre Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa (A.R.P.I.).
Pe tot parcursul anilor in care am aprofundat psihologia, am avut un interes deosebit fata de grupurile vulnerabile, Astfel, am facut voluntariat in timpul liceului la doua case de copii din Bacau: Rainbow – Centru de Zi si Centrul Lalelelor al fundatiei Betania, unde sunt adusi copii abuzati fizic si psihic.
In timpul facultatii am facut stagiul de practica la Fundatiei „Alaturi de voi” din Iasi, asociatie ce lupta pentru drepturile persoanele infectate si afectate de HIV/SIDA.
De asemeni, in perioada 2012-2013, am lucrat in cadrul unui proiect cu finantare europeana, ce viza integrarea detinutilor fosti toxicomani pe piata muncii. In cadrul acestui proiect, in august 2013, am realizat brosura : Despre droguri de la A la Z – Ghid practic de prevenire si informare in domeniul adictiilor.
Interesul pentru lucru in cabinet l-am manifestat inca din timpul facultatii cand am facut practica de specialitate pe langa psihologul Fundatiei „Alaturi de voi” din Iasi.
Astfel, in urma acestui stagiu de doi ani de practica, am intrat in culisele profesiei de psiholog, asistand la cateva consilieri individuale si sedinte facute pe grupuri.
Am inceput sa practic ca psihoterapeut din toamna anului 2012, in prezent practicand  in Bucuresti.

Date de contact:
Telefon: 0724748817
E-mail: elenacarmen_tuca@yahoo.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Jurnal de psihoterapie integrativă

%d blogeri au apreciat: