Dr. Ken Evans

Într-o îken20evans20smmbinare desăvârșită a spiritualității cu știința despre psyche, dl Ken Evans reprezintă ceea ce mulți ar putea numi un terapeut de suflet și pentru suflet. Absolvent a două mari instituții de prestigiu ale Marii Britanii, Universitatea din Londra (Școala de Științe Economice și Politice – Administrare socială și lucru social, 1971) și Ridley Hall, Cambridge (Teologie și studii pastorale, 1981), dl Evans împletește într-un tot unitar harul său divin cu talentul și vocația pentru vindecarea prin cuvânt.

Doctor în psihoterapie din 2009 (Universitatea Middlesex, Marea Britanie), dl Ken Evans are un impresionant background, însumând o serie de specializări, atât ca psihoterapeut, cât și ca formator și supervizor în terapia gestalt și psihoterapie integrativă.

Cu o chemare evidentă către esența umanistă a lucrurilor, dl Evans își dedică viața profesională în prezent, aproape exclusiv, domeniului psihoterapeutic. Fost președinte al Asociației Europene de Psihoterapie (E.A.P.) în perioada 1994-1995, al Asociației Europene pentru Terapia Gestalt (E.A.G.T.) în perioada 2002-2008, și fost consultant principal la Institutul de Formare în Psihoterapie Integrativă Scarborough, Marea Britanie, în perioada 2002-2009, dl Evans este membru de onoare al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă (E.A.I.P.), al cărei președinte fondator a fost (1996-1999).

Dl Ken Evans își împletește activitatea practică cu cea de cercetare și publicare a numeroase articole și cărți de specialitate. Între cele mai recente apariții editoriale, traduse și în limba română, se pot număra:
– Evans, K, Gilbert, M. (2000), Supervizarea în psihoterapie. O abordare relațională integrativă, Editura Liber-Mundi, Craiova.
– Evans, K, Gilbert, M. (2010), Introducere în psihoterapia integrativă. Un model relațional integrativ al psihoterapiei, Editura Liber-Mundi, Craiova.
– Evans, K, Finlay, L. (2009), Cercetarea pentru psihoterapeuți. Abordare terapeutică centrată pe relație. Explorarea înțelesurilor și a experienței, Editura Liber-Mundi, Craiova.

Cu multă pasiune și generozitate, împreună cu soția sa, dl Evans este gazda perfectă pentru cursanții școlii de psihoterapie române care se specializează în prezent pentru această fascinantă profesie. Soții Evans primesc anual cursanții care participă la taberele rezidențiale, într-un colț de rai, la ferma familiei, în Normandia (Franța).

Mereu aproape de învățăcei, deschis și plin de umor, dl Ken Evans este prezent și aici, în România, alături de întreaga echipă de formatori ai școlii de psihoterapie integrativă, pentru a ne oferi știința, dar și bunăvoința sa.

Lasă un comentariu

Jurnal de psihoterapie integrativă