Povata anotimpurilor

Si tu si eu avem anotimpuri pe care le preferam sau care nu ne sunt chiar pe plac. Insa oricum ar fi, fiecare anotimp are farmecul lui si totodata, te invita sa iti amintesti anumite lucruri. Te intrebi la ce ma refer? Te invit sa descoperi in randurile ce urmeaza…

Primavara natura revine la viata. Florile incep sa isi deschida petalele si sa te imbie cu parfumul lor. Copacii incet, incet se imbraca din nou in frunze, iar pasarile calatoare revin sa te incante cu triluri care mai de care mai frumoase.

Asemeni intregii naturi, primavara iti aminteste ca e timpul sa renasti, sa semeni noi inceputuri si sa lasi viata sa curga prin tine.

“Primavara ne arata ce poate face Dumnezeu dintr-o lume murdara si anosta.” ((Virgil A. Kraft)

Vara insa, intreaga natura are deja straie noi.  Soarele domneste arzator cat e ziua de lunga, iar noapte inca mai pastreaza din caldura de peste zi. Asemeni caldurii dogoritoare din timpul verii, atunci cand simti ca in jurul tau  lucrurile mai au putin si iau foc, aminteste-ti povata verii. Opreste-te si ia o pauza!

 „Relaxarea nu este o lenevie si a sta culcat pe iarba intr-o zi de vara, ascultand murmurul apei sau privind norii navigand pe cer, poate fi cu greu numita  o pierdere de timp.” (Jhon Lubbock)

Toamna e anotimpul cel mai colorat dintre toate, in care fiecare frunza pare sa devina o floare pictata in aramiu, galben, rosu, portocaliu.  Si pentru ca toamna se numara boboci, e momentul sa culegi roadele actiunilor tale.

„Pentru oameni, toamna este timpul recoltei, al adunarii roadelor. Pentru natura, toamna este o perioada a insamantarii, a rispirii in cele 4 vanturi.” (Edwin Way Teale)

Iarna e regatul frigului, dar si si anotimpul sarbatorilor de iarna. E cel mai bun prilej de a sta impreuna cu cei dragi, dar si  de a face bilantul anului ce abia s-a incheiat,

iarna te invita, totodata,  sa  cobori in universul tau interior, iar la   gura sobei sa stai la povesti cu tine…

„In mijlocul iernii inghetate, am invatat ca exista in mine o vara fara putinta de invins.” (Albert Camus).

Oricum ar fi anotimpurile, „primavara trece si ne amintim de inocenta. Vara se deapana si ne aducem aminte de exburanta noastra. Toamna se termina si ne aminteste de respect. Iarna ne insoteste si ne aduce aminte de perseverenta noastra.” (Yoko Ono)

Redactor coordonator,

Elena-Carmen Tuca

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s