CE ESTE VIATA?

Într-o frumoasă zi de vară, pe la ora prânzului, se făcu mare liniște în parc. Păsările se odihneau liniștite în umbra copacilor.
O vrăbiuță își scoase capul de sub aripă și întrebă: – Ce este viața?
Toți cei din jur au fost surprinși de această întrebare grea. Un trandafir tocmai înflorea, deschizându-și petalele. El spuse: – Viața este o deschidere!
Fluturele, care tocmai se odihnea pe una dintre petalele trandafirului după ce zburase de la o floare la alta, îi răspunse: – Viața este libertate și fericire!
O păpădie simți vântul atingând-o în joacă și spuse temătoare: – Viața este risipire, da, doar risipire.
Jos, pe pământ, o furnică trăgea după sine un pai de grâu de zece ori mai mare decât ea. Când auzi un asemenea lucru se opri, își trase sufletul și spuse: – Viața nu este decât trudă și muncă!
Poate că ar fi început să se certe dacă nu ar fi venit o ploaie fină care șopti: – Viața este formată din lacrimi, doar din lacrimi!
Deasupra ei plutea plin de maiestate un vultur care, de acolo de sus, spuse: – Viața este o năzuinta spre înalt!
Apoi veni noaptea.
Dupa un timp, un om mergea acasă pe aleile goale. Venea de la o petrecere și se gândea: – Viața este o continuă căutare a fericirii și o înlănțuire de decepții!
După lunga noapte veniră în sfârșit și zorii dimineții, care spuseră: – Așa cum noi suntem începutul zilei care vine, la fel viața este începutul veșniciei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s